Jela od kunića

Neki od recepata:

                                                                   RECEPT 1


kunić na moj način
/slika/427055/

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Kunića izrežite na komadiće i pržite ga na ulju s obe strane dok ne dobije lepu boju.Kad je dobilo lepu boju pospite ga sa narendanom limunovom koricom i ruzmarinom.Nastavite kuvati u poklopljenom loncu još malo pa dodajte so,biber i vino.Kad uzavre smanjite temperaturu šporeta i nastavite  kuvati u poklopljenom loncu .Ja sad stavim expres poklopac i kuvam otprilike oko 30 min na skroz lagano jer mi tako kunić bude jako mekan i ukusan.U jednoj posudici pomešajte brašno sa slatkom pavlakom za kuvanje pa dodajte kuniću.Još malo prokuvajte pa isključite šporet.Ja sad puter isečem na fetice pa stavim na svaki komad kunića da dobije još finiji ukus.

Posluživanje

Uz ovo meso ja napravim pirinač ili pire krompir.



                                     RECEPT 2




zecetina i krompirici
/slika/112895/

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
  1. 1
    Zeca nožem zasecati preveći manje rupice koje puniti-špikovati štapićima šargarepe, slanine i komadićima belog luka.
  2. 2
    Posoliti zeca sa svih strana, posuti origanom, majoranom ,pobiberiti i stavitiga u vatrostanu činiju u kojoj će se peći.Odozgo staviti listiće lovora.
  3. 3
    U sud zatim dodati mast i vodu pa staviti u ugrejanu rernu i peći .Povremeno prelivati tečnošću u kojoj se peče.
  4. 4
    Kada bude polu pečen dodati očišćen krompir isečen na četvrtine, poslagati ga oko zeca da se zajedno peče kako bi upio sve mirise .
  5. 5
    Kada može da se probode viljuškom doliti belo vino i peći još par minuta,
  6. 6
    Izvaditi na dasku za sečenje pa iseči na komade.
  7. 7
    Služiti dok je toplo uz svežu zelenu salatu.Prijatno.

Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  • sastojci za 8 osoba

  •  1 većizec
  •  1šargarepa
  •  2 čenabelog luka
  •  100gdimljene slanine
  •  maloorigana,bibera,soli
  •  2 listićalovora
  •  prstohvatmajorana
  •  2 decivode
  •  2 decibelog vina
  •  3 supene kašikemasti
  • prilog

  •  500 grkrompira

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1kunić
  •  korica limuna
  •  1 grančicasvežeg ruzmarina
  •  3 kašikeputeraa
  •  2 dcl slatke pavlake za kuhanje
  •  0,5 lbelog vina
  •  1/2 kašikemekog brašna
  •  ulja za prženje
  •  
    so, biber

3 comments:

  1. STOKE JEDNE!!! KAKO VAM NIJE ZAO DA UBIJATE TAKO DIVNE ZIVOTINJICE! MRTVI SE NAJELI, MAMICU VAM VASU!!!!

    ReplyDelete
  2. А јагњетину кад једеш не пада ти на памет како је јагње дивна животиња,не помислиш како си и ти стока? Или кад једеш пилетину? Рибу? Кад једеш млади лук не помислиш да је и то жива јединка била коју је неко убрао да би ти то појео? Срам тебе било,дебилу дебилни

    ReplyDelete