Neki od recepata:
RECEPT 1
/slika/427055/
Priprema
- 1Kunića izrežite na komadiće i pržite ga na ulju s obe strane dok ne dobije lepu boju.Kad je dobilo lepu boju pospite ga sa narendanom limunovom koricom i ruzmarinom.Nastavite kuvati u poklopljenom loncu još malo pa dodajte so,biber i vino.Kad uzavre smanjite temperaturu šporeta i nastavite kuvati u poklopljenom loncu .Ja sad stavim expres poklopac i kuvam otprilike oko 30 min na skroz lagano jer mi tako kunić bude jako mekan i ukusan.U jednoj posudici pomešajte brašno sa slatkom pavlakom za kuvanje pa dodajte kuniću.Još malo prokuvajte pa isključite šporet.Ja sad puter isečem na fetice pa stavim na svaki komad kunića da dobije još finiji ukus.
Posluživanje
Uz ovo meso ja napravim pirinač ili pire krompir.
RECEPT 2
Priprema
- 1Zeca nožem zasecati preveći manje rupice koje puniti-špikovati štapićima šargarepe, slanine i komadićima belog luka.
- 2Posoliti zeca sa svih strana, posuti origanom, majoranom ,pobiberiti i stavitiga u vatrostanu činiju u kojoj će se peći.Odozgo staviti listiće lovora.
- 3U sud zatim dodati mast i vodu pa staviti u ugrejanu rernu i peći .Povremeno prelivati tečnošću u kojoj se peče.
- 4Kada bude polu pečen dodati očišćen krompir isečen na četvrtine, poslagati ga oko zeca da se zajedno peče kako bi upio sve mirise .
- 5Kada može da se probode viljuškom doliti belo vino i peći još par minuta,
- 6Izvaditi na dasku za sečenje pa iseči na komade.
- 7Služiti dok je toplo uz svežu zelenu salatu.Prijatno.
Sastojci
sastojci za 8 osoba
- 1 većizec
- 1šargarepa
- 2 čenabelog luka
- 100gdimljene slanine
- maloorigana,bibera,soli
- 2 listićalovora
- prstohvatmajorana
- 2 decivode
- 2 decibelog vina
- 3 supene kašikemasti
prilog
- 500 grkrompira
Sastojci
- 1kunić
- korica limuna
- 1 grančicasvežeg ruzmarina
- 3 kašikeputeraa
- 2 dcl slatke pavlake za kuhanje
- 0,5 lbelog vina
- 1/2 kašikemekog brašna
- ulja za prženje
- so, biber
STOKE JEDNE!!! KAKO VAM NIJE ZAO DA UBIJATE TAKO DIVNE ZIVOTINJICE! MRTVI SE NAJELI, MAMICU VAM VASU!!!!
ReplyDeletenjam njam
ReplyDeleteА јагњетину кад једеш не пада ти на памет како је јагње дивна животиња,не помислиш како си и ти стока? Или кад једеш пилетину? Рибу? Кад једеш млади лук не помислиш да је и то жива јединка била коју је неко убрао да би ти то појео? Срам тебе било,дебилу дебилни
ReplyDelete